Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 22.877
: :
Kommunistisk Studenterfraktion
Left
Rocks
2023-11-27 06:08

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Kommunistisk Studenterfraktion blev oprettet i 1920 som fraktion i Studenterforeningen og som afdeling i DKP med Broby Johansen som formand. Fraktionen hed som den gjorde, fordi den som fraktion i Studenterforeningen kunne få stillet et lokale til  rådighed en gang om ugen. Med fra starten var ud over Broby, Kai Moltke, Aage Jensen, Robert Mikkelsen, Ove Johannsen og sikkert islændingen Brynjulf Bjarnarson. Baggrunden for at fraktionen blev optaget som en afdeling i DKP var tilsyneladende, at partiets første formand Ernst Christiansen var bange for, at studenterne i høj grad skulle komme til at præge partiafdelingerne. Fraktionen eksisterede kun frem til omkring 1922.

Fraktionen blev genoplivet i 1932 og fik da også navnet Kostufra eller Kommunistiske Studenter. Den fortsatte frem til 1938-39. I hele denne periode indtog Elias Bredsdorff og Erik Ib Smith en nøglerolle, og det var samtidig modsætningsforholdet mellem dem og partiet, der i slutningen af 30'erne bidrog til, at fraktionen gik i opløsning. Anledningen var Moskvaprocesserne og kommunisternes særdeles problematiske rolle i den spanske borgerkrig. Begge udløste heftig debat internt i Clarté, og da det ikke lykkedes DKP at omdanne Clarté - for at bringe oppositionen under kontrol -, blev partiets medlemmer i stedet pålagt at afbryde ethvert samarbejde med Clarté. Fraktionen var dermed formelt afskåret fra en vigtig del af sin virksomhed - det fagkritiske arbejde - og det studenter-fagforeningsorienterede arbejde var i midten af 1938 blevet lagt ind under DKU, hvor Ib Nørlund var sekretær. Både Bredsdorff og Smith var meget uenige i denne udvikling, der blot havde bidraget til at afstanden mellem dem og partiet var øget. Efter indgåelsen af ikke-angrebspagten mellem Sovjet og Tyskland i august 1939 og efterfølgende vinterkrigen mod Finland meldte begge sig ud af DKP. Da var fraktionen dog allerede stendød.

A.J.

Litteratur

Morten Thing: Kommunismens kultur. DKP og de intellektuelle 1918-1960. Tiderne Skifter, København 1993.