Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 50.350
: :
Frigiditet
Left
Rocks
2023-12-05 16:48

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

«Frigiditet» er det latinske ord for «kulde» og betyder oprindeligt manglende evne til at føle seksuel lyst. Almindeligvis bliver ordet kun anvendt om kvinder, jfr. «impotens» der bliver brugt om mænd og betyder «manglende evne eller magt» (se Impotens). Efterhånden har «frigiditet» også fået tillægsbetydningen, manglende evne til at få orgasme. Det er ingen tilfældighed, at både «frigid» og «nymfoman» er almindelige skældsord. Mandssamfundets falske kvindebillede er altid dobbelt. Det udtrykker en blanding af afsky og tilbedelse. Specielt den kvindelige seksualitet bliver vanskelig at forholde sig til indenfor denne ideologi; Der er enten «for lidt» eller «for meget» af den, og begge dele bliver opfattet som ukvindelig. Derfor bliver kvinder frataget magten til selv at definere deres seksualitet. Noget af det der må til for at ændre dette, er at finde nye ord for at drøfte seksualitet. En begyndelse kan være at skelne mellem manglende seksuel lyst og manglende orgasme, fordi disse vanskeligheder oftest har forskellige årsager.

Seksuel lyst kan blandt alle kvinder forsvinde periodevis pga. træthed, sygdom, magtkamp med partneren, angst for at blive afvist, for ringe viden om egen krop, frygt for uønsket graviditet, vanskeligheder ved at finde et egnet præventionsmiddel osv. P-pillen kan hos nogle have en lignende virkning, og svangerskab, fødsel og abort indvirker sandsynligvis på de fleste kvinders seksuelle følelser. Infektioner i skeden og andre underlivssygdomme giver kløe, svie og smerter og kræver lægebehandling. Under seksuel ophidselse bliver slimhinden i skeden fugtig og glat. Dette tager lidt tid, og hvis partneren er utålmodig, kan berøring af de ydre kønsorganer og forsøg på samleje være direkte smertefuldt. Hos kvinder der ikke længere har menstruation, er skedeslimhinden tyndere og mere tør pga. nedsat produktion af kønshormoner. Creme kan da være nyttig, hvis skeden ikke af sig selv producerer nok fugtighed. Det er derfor klart, at manglende seksuel lyst ikke har noget med «kulde» at gøre, men alene er et spørgsmål om at forstå kroppens seksuelle reaktioner.

Manglende orgasme må næsten altid forstås i sammenhæng med kvindens stilling i samfundet. Undersøgelser viser, at evnen til at få orgasme afhænger af kvindens uddannelse, arbejdsvilkår og sociale placering, og at de fleste kvinder har lettere ved at få orgasme, jo ældre de bliver. Det er rimeligt at tolke dette som udslag af undertrykkelse af kvindelig seksualitet. Mange kvinder er bange for at virke frastødende eller latterlige, hvis de viser deres seksuelle følelser. De føler skyld eller skam ved selv at udforske kroppen eller lade partneren gøre det. De tør ikke bevæge sig under samleje, eller give udtryk for hvilken slags kærtegn der føles bedst. I nogle tilfælde, specielt hvis kvinden er blevet udsat for direkte eller indirekte misbrug eller vold, kan hun reagere med vaginisme. Det er en beskyttelses- og refleksreaktion, hvor musklerne i bækkenet omkring den yderste del af skeden trækker sig sammen på en smertefuld måde, og dermed gør det vanskeligt at få en finger eller tampon ind og umuligt at have samleje. Da må kvinden lære bevidst at trække skedemusklerne sammen og atter slappe af, og naturligvis må årsagen til at hun behøvede beskyttelse fjernes.

Omkring en femtedel af voksne kvinder i vor kultur oplever aldrig orgasme, og mange kvinder får nogle gange orgasme og andre gange ikke. Det er uforstående og arrogant at kalde dette for «frigiditet». Evnen til orgasme afhænger dels af vilje, dels af mellemmenneskelige muligheder, dels af materielle forhold.

Kvinder kan, uden at tænke over det, være bange for nydelse. Vi er sårbare, når vi elsker. Der er endnu meget, der må forandres, før specielt kvinder, men også mænd fuldt ud kan lade sig selv få lov til at føle seksuel glæde.

R.Ho.