Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Syrien
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Præsident
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 28.708
: :
Al-Assad, Bashar
Left
Rocks
2024-06-17 04:22

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Bashar Al-Assad
Bashar Al-Assad

Bashar Al-Assad (1965-), syrisk præsident. Al-Assad er søn af afdøde Hafez Al-Assad, der var Syriens præsident fra november 1970 til juni 2000. Bashar blev født i Damaskus 11. september 1965 og studerede ophthamologi i England. Da hans bror Bassel i 1994 blev dræbt ved en ulykke, blev han kaldt hjem, og fik overdraget jobbet som kommandant for den syriske hærs panserdivision. Selv om det ikke var officielt, havde Bassel været udpeget til at overtaget præsidentposten efter sin fader, og styret havde nu et arvefølgeproblem.

Fra sin tilbagekomst til Syrien kastede regeringen sig ud i en intensiv pressekampagne for at øge Bashar Al-Assads popularitet i befolkningen for at sikre hans fremtidige valg til præsident. Det blev ligeledes gjort klart, at det syriske parlament kunne ændre forfatningen, der ellers satte en aldersgrænse for præsidentkandidater på 40 år. Ifølge regeringskilder blev denne planlagte arvefølge i præsidentembedet betragtet som «den bedste garanti for fortsættelsen af præsidentens politik og bevarelsen af stabiliteten i Syrien».

I 1999 blev han udpeget til major i den syriske hær, og blev efterhånden trukket stadig længere ind i regeringsarbejdet. Ved flere lejligheder blev han sendt som præsidentens personlige udsending til møder med statsledere som Libanons Emile Lahoud og Frankrigs Jacques Chirac.

Udviklingen blev på dramatisk vis accelereret den 10. juni 2000, da hans fader Hafez Al-Assad døde. Samme dag ændrede parlamentet forfatningen - nedsatte præsidentalderen til minimum 34 år. Bashar blev gjort til Baath partiets leder ved dette ekstraordinære kongres 17. juni; den 25. juni nominerede parlamentet ham til præsident; og den 10. juli blev dette bekræftet ved præsidentvalg i landet. Han er nu valgt for en 7 årig periode.

A.J.