Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Syrien
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Præsident
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 27.618
: :
Al-Assad, Bashar
Left
Rocks
2023-12-08 17:21

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Bashar Al-Assad
Bashar Al-Assad

Bashar Al-Assad (1965-), syrisk præsident. Al-Assad er søn af afdøde Hafez Al-Assad, der var Syriens præsident fra november 1970 til juni 2000. Bashar blev født i Damaskus 11. september 1965 og studerede ophthamologi i England. Da hans bror Bassel i 1994 blev dræbt ved en ulykke, blev han kaldt hjem, og fik overdraget jobbet som kommandant for den syriske hærs panserdivision. Selv om det ikke var officielt, havde Bassel været udpeget til at overtaget præsidentposten efter sin fader, og styret havde nu et arvefølgeproblem.

Fra sin tilbagekomst til Syrien kastede regeringen sig ud i en intensiv pressekampagne for at øge Bashar Al-Assads popularitet i befolkningen for at sikre hans fremtidige valg til præsident. Det blev ligeledes gjort klart, at det syriske parlament kunne ændre forfatningen, der ellers satte en aldersgrænse for præsidentkandidater på 40 år. Ifølge regeringskilder blev denne planlagte arvefølge i præsidentembedet betragtet som «den bedste garanti for fortsættelsen af præsidentens politik og bevarelsen af stabiliteten i Syrien».

I 1999 blev han udpeget til major i den syriske hær, og blev efterhånden trukket stadig længere ind i regeringsarbejdet. Ved flere lejligheder blev han sendt som præsidentens personlige udsending til møder med statsledere som Libanons Emile Lahoud og Frankrigs Jacques Chirac.

Udviklingen blev på dramatisk vis accelereret den 10. juni 2000, da hans fader Hafez Al-Assad døde. Samme dag ændrede parlamentet forfatningen - nedsatte præsidentalderen til minimum 34 år. Bashar blev gjort til Baath partiets leder ved dette ekstraordinære kongres 17. juni; den 25. juni nominerede parlamentet ham til præsident; og den 10. juli blev dette bekræftet ved præsidentvalg i landet. Han er nu valgt for en 7 årig periode.

A.J.