Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Nordamerika  .  USA
Arbejde  .  Kultur  .  Teater  .  Skuespil
     .  Instruktion
    .  Kommunikation  .  Massekommunikation  .  Film
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 26.620
: :
Lee, Spike
Left
Rocks
2024-02-21 06:14

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler


Liste over de foreløbig 11.500 børn terrorstaten har myrdet i Gaza

Et af de myrdede børn, den 6 årige Hind

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 27.000 civile (heraf over 11.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 70.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Spike Lee

Spike Lee

Shelton Jackson (Spike) Lee, (1957–), nordamerikansk filminstruktør, født 20. marts 1957 i Atlanta, Georgia, men vokset op i Brooklyn i New York. Lee har i sine film fokuseret på den rige afroamerikanske kultur og har taget spørgsmål som racisme, sexisme og narkomisbrug op.

Lee ville egentlig være professionel sportsmand, men i mangel af nogen bedre ide valgte han at studere massekommunikation ved det velrenommerede Morehouse College i Atlanta. I sin sommerferie i 1977 tog han til New York for at arbejde, var ude af stand til et finde et job og købte istedet et Super 8 kamera, som han filmede løs med. Resultatet klippede han sammen til filmen Last Hustle in Brooklyn, der i hans egne ord handlede om «sorte og puertoricanere der plyndrede og dansede». Hans lærere mente imidlertid, at filmen var særdeles interessant, og det gav ham lyst til at arbejde videre med film. Efter at have afsluttet sin uddannelse på Morehouse blev han optaget på Tisch School of the Arts New York University. Hans afgangsfilm fra 1982, Joe's Bed-Study Barbershop: We Cut Heads, gav ham betydelig anerkendelse.

Lee skaffede sig nu en agent, der skulle skaffe finansiering til professionelle filmproduktioner, men kontrakterne udeblev, og han indså, at hvis han skulle blive producent, måtte han selv gøre arbejdet. Det lykkedes ham at skrabe 125.000 US$ sammen og på dette skrabede budget lavede han i 1986 She's Gotta Have It, der skaffede ham Prix de Jeunesse ved filmfestivalen i Cannes. Filmen var overvejende i sort-hvid, men et af dens mest charmerende elementer var Lee's egen optræden i filmen som hustler'en Mars. Filmen indspillede 8,5 millioner US$, og det var nu meget lettere for ham at skaffe finansiering til sine film. Med filmen Do the Right Thing fra 1989 slog han sit navn fast som en af USA's største unge filmtalenter. Filmen behandlede kompleksiteten og spændingerne i forhold på tværs af racegrænser og skaffede ham en Oscar.

I 1992 instruerede han storfilmen Malcolm X. En kontroversiel film om en af 1960'ernes største afroamerikanske ledere i USA. Det var sandsynligvis hans iltre temperament og skarpe kritik af Hollywoods behandling af afro-amerikanske skuespillere der hindrede, at han fik en Oscar for denne film. Malcolm X blev fulgt af filmene Crooklyn, Clockers, Girl 6 og Get on the Bus (1996).

I 1997 producerede han dokumentarfilmen 4 Little Girls, om det racistiske bombeattentat mod en kirke i Birmingham, Alabama i 1963. Den kontroversielle film skaffede ham nomineringen til en Oscar for årets bedste dokumentarfilm. Men udover egne film har han siden 1988 også produceret en lang række reklamefilm og musikvideoer for bl.a. Nike og Lee. Det har var været med til at sikre ham den finansielle kontrol over sine egne film.

A.J.