Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Nobel Industries

Hovedkvarter: Stockholm, Sverige

Omsætning:

Antal ansatte:

 

Svensk industrikoncern.

Alfred Nobel opfandt dynamit i 1860'erne. Som for andre pionerer i sprængstofbranchen kostede dette arbejde en række af Nobel familiens medlemmer livet. Hans brødre var i 1870'erne med til at udvikle den russiske olieindustri. I 80'erne var Nobel med til at oprette et dynamitselskab for Frankrig, Italien, Schweiz og Sydafrika. I USA kontrollerede Du Pont handelen. I 1894 opkøbte Nobel Bofors stål- og ammunitionsfabrikkerne i Sverige. Han døde i 1895 og efterlod sin formue til at blive uddelt årligt årligt til mennesker der «skal have givet de største bidrag til menneskehedens udvikling». Det London baserede selskab, Nobel Trust, var et af dem der stod bag oprettelsen af Imperial Chemical Industries i 1920'erne, som svar på dannelsen af I.G.Farben i Tyskland.

I slutningen af 1970'erne fik finansmanden Eric Penser kontrol over virksomheden og omdøbte den til Nobel Industries. I 80'erne blev koncernen anklaget for illegal våbeneksport til Iran og Iraq samt bestikkelse af den indiske regering ifbm. våbensalg. (Svensk gør det illegalt at eksportere våben til lande, der er involveret i væbnet konflikt.) I 1991 kollapsede Pensers finansimperium og Nobel Industries blev overtaget af den svenske stat. Nobel Foundation bad i den forbindelse om at koncernens navn blev ændret, fordi den gav Nobel navnet et dårligt omdømme. Nobel Industries består i dag af omkring 300 virksomheder i 30 lande. Herunder Berol Nobel (kemi), Casco Nobel (farve og lim), Eka Nobel (papirkemikalier), Nobel Biotech, Nobel Chemicals (medicin) og Spectra-Physics (lasersystemer).

Allied Ordnance er en joint venture mellem Nobel og Shengli Holding i Singapore. Det er en af de største våbenleverandører til SLORC - militærdiktaturet i Myanmar.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 24.425