Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Nordamerika  .  USA
Begreber
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 26/4 2023
Læst af: 1.653
: :
Woke
Left
Rocks
2023-12-01 06:17

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Udtryk oprindelig anvendt i USA blandt afro-amerikanere som udtryk for bevidsthed og opmærksomhed omkring racemæssig forskelsbehandling og diskrimination. Siden 2013 anvendt af Black Lives Matter bevægelsen for at skabe opmærksomhed omkring politiets hyppige henrettelser af sorte.

Mens udtrykket for afro-amerikanere og venstrefløjen har et positivt og aktivistisk perspektiv, er det for højrefløjen siden 2020 blevet til et skældsord, der anvendes når den ikke er i stand til at formulere konkrete kritikker. Det har fået en status på linie med begrebet Political Correctness i 1990'erne, der af højrefløjen ligeledes blev anvendt som skældsord, når den var ude af stand til at formulere sig.

Woke begrebet kan spores tilbage til det 19. århundrede, men blev formuleret skriftligt i 1938 i folkesangeren Lead Bellys sang Scottsboro Boys, der fortæller historien om 9 unge afro-amerikanske mænd der uden beviser blev anklaget for voldtægt af 2 hvide kvinder i Alabama i 1931. I sangen siger Belly: «I advise everybody, be a little careful when they go along through there (Scottsboro) – best stay woke, keep their eyes open». Med andre ord en opfordring til at være på vagt overfor det hvide USA's racistiske overgreb.

Under borgerrettighedsbevægelsen i 1950'erne og 60'erne fik begrebet en ny opblomstring i den afro-amerikanske befolkning og igen med udviklingen af Black Lives Matter bevægelsen fra 2013. På Twitter opstod hashtag'et #StayWoke. Begrebet blev de følgende år hurtigt udbredt, men ændrede også karakter til at rumme andre former for diskrimination, undertrykkelse og udbytning. I 2016 konstaterede MTV, at Woke var et af de 10 ord teenagere burde kende til. I 2017 ramte ordet Oxford English Dictionary og et par år senere begyndte højrefløjen at bruge det, men i negativ betydning. Højrefløjen gik i gang med at erobre begrebet, for at ændre dets betydning i det offentlige rum fra noget positivt til noget negativt. Medlemmer af det republikanske parti brugte det som hadefuld betegnelse om medlemmer af Demokraterne. Og demokraterne brugte det som nedsættende betegnelse for medlemmer på partiets venstrefløj. I april 2022 fik Floridas højreradikale guvernør Ron DeSantis vedtaget «Stop WOKE» loven, der forbød historieundervisning om slaveri og diskrimination i statens skoler. USA der ellers brystede sig af ytringsfrihed gik i krig mod denne. «The radical left is trying to replace American democracy with woke tyranny», erklærede tidligere præsident Donald Trump i februar 2022. Med «radical left» hentydede han til Biden regeringen, der i europæisk sammenhæng skal søges ude på den konservative højrefløj.

Højrefløjens krig mod Woke blev hurtigt spredt til USA's vasalstater i Europa og Asien. I 2022 erklærede 73% af briterne, at de anvendte begrebet i negativ betydning, mens kun 11% anvendte det i en positiv betydning. I Frankrig oprettede undervisningsminister Jean-Michel Blanquer i 2021 en anti-Woke tænketank. Også i Danmark gik højreradikale debattører i krig mod Woke.

I højrefløjens krig mod Woke er det lykkedes dem at tømme det totalt for indhold, hvorfor den heller ikke er i stand til at definere, hvad det står for. (‘This is Gonna Be One of Those Moments That Goes Viral’: Conservative Pundit Short-Circuits When Asked to Define ‘Wokeness’, 15/3 2023) I højrefløjens dikotome verdensbillede er det gjort det til en generel hadebetegnelse for dem, den ikke kan lide. Der går en lige linie tilbage til McCarthyismens heksejagt i USA i 1950'erne: «Up against the wall motherfuckers».

A.J.

Litteratur

Richardson, Elaine, Alice Ragland: #StayWoke: The Language and Literacies of the #BlackLivesMatter Movement. 2018
Jama, Sofie: Alle brokker sig over woke-kulturen. Men antiwoke-bevægelsen er langt stærkere. Information 17/3 2021
Rose, Steve: How the word ‘woke’ was weaponised by the right. Guardian 21/1 2020
Malaika Jabali, Laura Kipnis, Rebecca Solnit, Bhaskar Sunkara, Thomas Chatterton Williams, Zaid Jilani and Derecka Purnell: We need to discuss the word ‘woke’, Guardian 9/11 2021
Harriot, Michael: War on wokeness: the year the right rallied around a made-up menace, Guardian 21/12 2022
Mudde, Cas: What is behind Ron DeSantis’s Stop-Woke Act? Guardian 6/2 2023
Mahdawi, Arwa: Conservatives hate wokeness. Don’t trigger them by asking what it means. Guardian 16/3 2023