Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Caribien  .  Cuba
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 24/9 2003
Læst af: 21.160
: :
Guillén, Nicolás
Left
Rocks
2023-11-27 06:08

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Nicolás Guillén
Nicolás Guillén

Nicolás Guillén (1902-89), cubansk poet og diplomat. Han regnes for Cubas og Caribiens mest autentiske repræsentant for den sorte poesi. Hans vers rummer så stor rytmisk rigdom, og så megen musikalitet, at de kan synges i stedet for at læses.

Guillén blev uddannet som jurist, og blev advokat, før han slog igennem som journalist og forfatter. Han var gentagne gange nødt til at gå i eksil under de skiftende diktaturer i sit land. Han kæmpede på den republikanske side under den Spanske Borgerkrig, og havde efter den cubanske revolution i 1959 vigtige flere diplomatiske poster.

Hans poesi har fået stor udbredelse i Latinamerika. Især fordi den er blevet sunget af mange musikgrupper, hvilket har givet den en stor folkelig udbredelse, og hans poesi er i dag en del af den Latinamerikanske sangskat.

Hans vigtigste værker er: Motivos de son (1930), Sóngoro Cosóngo. Poemas Mulatos (1931), West Indies Ltd. (1934), Cantos para soldados y sones para turistas (1937), El son entero (1947), La paloma de vuelo popular (1958), España (poema en cuatro angustias y una esperanza) (1937) i hvilket han anklager den spanske fascisme for mordet på den store spanske poet Federico García Lorca. Tengo (1964), Poemas de amor (1964), El gran Zoo (1967, Den store Zoo (1977)), La rueda dentada (1972), El diario que a diario (1972), Prosa de prisa (1975-76), Por el mar de las antillas anda un barco de papel. Poemas para niños y mayores de edad (1977). I Prosa de prisa (1975-76), er samlet hans journalistiske artikler.

A.C.T.

Internet

Nicolás Guillén biografi (spansk)
Nicolás Guillén biografi mm. (spansk)