Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 23/3 2011
Læst af: 59.454
: :
Slyngelstat
Left
Rocks
2024-06-21 15:51

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Slyngelstat, begreb opfundet af USA i slutningen af 1990'erne til karakteristik af lande, der «udgør en trussel mod deres naboer». Opfindelsen af begrebet må ses på baggrund af, at USA's vigtigste fjende, Sovjeunionen var blevet opløst i 1991, og USA havde derfor behov for at definere en ny fjende. Snarere end «truslen mod nabolande» har dets reelle indhold været at identificere de lande, USA er afgørende politisk og militært uenige med. Under sin «State of the Nation» tale i januar 2002 anvendte USA's præsident George W. Bush begrebet om landene Iraq, Iran og Nordkorea som han definerede som «ondskabens akse». Andre regeringsembedsmænd skyndte sig efterfølgende også at inkludere Syrien, Libyen og Cuba i kategorien.

Udfra en neutral analyse af begrebets angivelige kriterium «truslen mod nabolande», er verdens aktuelt værste slyngelstater imidlertid USA og Israel. Sekundært fulgt af medløbere som Storbritannien, Frankrig, Australien og Danmark. Israel gennemførte i 1948, 56, 67, 78, 82, 2006 og 2008 angrebskrige mod sine nabolande i strid med folkeretten og FN's charter, og gennemfører rutinemæssigt luftangreb mod sine nabolande. Staten har i over 40 år holdt Palæstina besat og holder den palæstinensisk befolkning i et blodigt jerngreb. USA har siden sin oprettelse ført et utal af angrebskrige. Oprindelig mod sine nabolande for at udvide sit territorium, og de sidste 120 år mod stater i resten af verden. (USA's militære interventioner 1980-2011).

A.J.