Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Palæstina
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 24.628
: :
Hawatmah, Nayef
Left
Rocks
2024-07-16 14:55

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Nayef Hawatmah (1935-), palæstinensisk politisk leder, formand for Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP). Hawatmah blev født i landsbyen Salt på østbredden af Jordanfloden den 17. november 1935 som søn af en græsk-katolsk bondefamilie. I 1954 påbegyndte han sine universitetsstudier i Cairo, og sluttede sig samme år til George Habash' Arabiske Nationalistbevægelse (ANM). Efter sin tilbagevenden til Jordan blev han involveret i revolutionære aktiviteter, der førte til at han blev dømt til døden in-absentia. I 1958 kæmpede han i borgerkrigen i Libanon. Derfor søgte han asyl i Iraq, hvor han de følgende 5 år ledede den lokale sektion af ANM. I 1963-67 deltog han i befrielseskampen mod briterne i Sydyemen. Efter seksdageskrigen mod Israel fik han amnesti, vendte tilbage til Jordan, og sluttede sig der til Habash' PFLP. Han overtog ledelsen af organisationens venstrefløj, der i februar 1969 brød ud af PFLP, og Hawatmah dannede Popular Democratic Front for the Liberation of Palestine (PDFLP), der i august 1974 blev omdøbt til Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP).

Hawatmah var den første palæstinensiske leder - lang tid før Arafat - til åbent at gå ind for sameksistens mellem en palæstinensisk og en israelsk stat. I slutningen af 1990'erne fremsatte han ønske om at vende tilbage, for at leve i det palæstinensiske selvstyreområde, men dette blev blankt afvist af Netanyahu regeringen i Israel.

Med sin sans for analyse og uafhængighed af de arabiske stater har Hawatmah gjort DFLP til en organisation, der klart skiller sig ud fra de øvrige palæstinensiske organisationer. Han bor aktuelt i Damaskus, Syrien.

A.J.