Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
Organisation  .  Bevægelser  .  Parti
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Stalinisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 25.061
: :
Kommunistisk Sammenslutning (marxister-leninister) (KS(m-l))
Left
Rocks
2024-07-14 12:28
2024-07-12 05:20
2024-07-12 05:14

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Kommunistisk Sammenslutning (marxister-leninister) (KS(m-l)), dansk ml-gruppe (1978), der fungerede som overgang fra KAP til DKP/ML.

KS(m-l) stiftedes i maj 1978 af de kommunister, som brød med KAP efter afslutningen af en langvarig kamp for marxismen-leninismen og den internationale kommunistiske bevægelses generallinje inden for KAP imod partiets revisionistiske udskriden.

Gruppen beskrev sit grundlag således:

«KS(m-l)s grundlag er marxismen-leninismen, dvs. marxismen i imperialismens og den proletariske revolutions epoke. Vi bygger på marxismen-leninismens klassikere Marx, Engels, Lenin og Stalin og på andre store marxister-leninister som Enver Hoxha. Vi er en del af den internationale kommunistiske bevægelse. Vi bygger på de revolutionære traditioner Danmark fra de første kommunister Gerson Trier og Nikolaj L. Petersen, gennem den revolutionære linje, som DKP repræsenterede som sektion af Komintern, kampene der førtes i KFML mod DKP-revisionismen og kampene inden for KFML/KAP mod den nye opportunistiske strømning og den moderne revisionisme».

Gruppen fik mindre end 1 års levetid. Den 31. december 1978 var den med til at danne DKP/ML.

A.J.