Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Wahlalternative Arbeit & soziale Gerechtigkeit (WASG)

Det tyske parti WASG (Valgalternativt arbejde & social Retfærdighed) opstod i løbet af 2004 i protest mod en forstærket udvikling i SPD hen mod en liberal politik uden forbindelse til arbejderklassen og fagbevægelsen. Organisationen havde en vis opbakning blandt venstresocialdemokratiske faglige funktionærer, specielt fra fagforbundet IG Metall. Ved forbundsdagsvalget i 2005 opstillede partiet af valgtekniske grunde sammen med det østtyske PDS; de to partier opnåede til sammen 8.7 % af stemmerne og blev dermed det fjerdestørste parti i forbundsdagen. I 2007 forenedes de to partier formelt til partiet Die Linke; WASG oplyste, at det på dette tidspunkt havde ca. 11.000 medlemmer i de vesttyske forbundslande, PDS havde hen ved 60.000 i de østtyske. Begge partiers politiske opfattelser bygger på omtrent samme reformistiske og keynesianske grundlag, – dvs. mere social retfærdighed – uden at de dog endnu har udviklet et egentligt program.

Det nye parti blev ved tre delstatsvalg i foråret 2008 i Hessen, Niedersachsen og Hamburg valgt ind i delstatsparlamenterne med en stemmeandel svingende mellem 5,2 og 7,5 %. Det har dermed opnået status som et fællestysk parti, selv om det fortsat er stærkest i de østtyske delstater, hvor det er repræsenteret med stemmeandele på ca. 16 til 25%. Partiet er ligeledes repræsenteret i Europaparlamentet og deltager aktivt i det Det europæiske Venstreparti (EL: European Left, Europäische Linke).

Se også: Arbejderbevægelsen i Tyskland.

G.C.

Beslægtede opslag

Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie

Sidst ajourført: 3/6 2008

Læst af: 21.516