Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Vallejo, César

César Vallejo
César Vallejo

César Vallejo (1892-1938). Perus største digter gennem tiderne. Han spiller en central rolle i den latinamerikanske poesi i det 20. århundrede på højde med Neruda og Huidobro, og han er samtidig en af de mest originale stemmer fra den ny verden. I hans digtnings forskellige etaper finder vi indflydelse fra modernismen, avantgardismen, indigenismen, den sociale poesi og påvirkningen fra den spanske borgerkrig.

Han publicerer sin første bog Los heraldos negros i Lima i 1919. Den følges i 1922 af Trilce og året efter rejser han til Paris, hvor han bliver resten af livet. I 1931 publicerer han Rusia en 1931. Reflexiones al pie del Kremlin. Den følges i 1939 af España, aparta de mí este cáliz, hvor han er i Spanien for at rapportere om den spanske borgerkrig, der er udløst af fascisterne og den katolske kirke. Alle de digte han skrev under sit ophold i Paris til forskellige blade, udgives efter hans død som et samlet værk i Poemas Humanos i 1939.

A.C.T.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 24/9 2003

Læst af: 21.924