Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Tyrkiet
Organisation  .  Bevægelser  .  Parti
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 23/12 2002
Læst af: 20.479
: :
HaDeP
Left
Rocks
2024-05-21 16:01

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

HaDeP (Folkets demokratiske Parti), tyrkisk kurdisk parti, dannet i 1994 som erstatning for det kurdiske parti DeP, der var blevet forbudt ved domstolsbeslutning. HaDeP deltog i valget i 1995, hvor det fik 4,2% af stemmerne. Eftersom spærregrænsen i Tyrkiet er 10%, kom partiet ikke i parlamentet, men overlod i stedet sine stemmer til Velfærdspartiet, for at de ikke skulle være spildt.

HaDeP er det eneste legale parti, der kan repræsentere kurdiske interesser i Tyrkiet. Men i midten af februar 1998 beordrede statsadvokaten i Ankara partiets 57 mands hovedbestyrelse arresteret. Mens 9 af medlemmerne, heriblandt formanden Murat Bozlak stadig var arresteret, deltog partiet i april 1999 i kommunal- og parlamentsvalgene. Atter engang kom partiet ikke over 10% spærregrænsen, men det vandt massivt i mange byer i det sydøstlige Tyrkiet: bl.a. Agri, Batman, Bingol, Diyarbakir, Siirt og Van.

A.J.