Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
   .  Asien  .  Mellemøsten  .  Palæstina
     .  Libanon
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Solidaritet
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 16/1 2020
Læst af: 24.183
: :
Støttekomiteen for Ghassan Kanafanis Kulturfond
Left
Rocks
2024-06-13 05:00

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Ghassan Kanafanis Kulturfond

Ghassan Kanafanis Kulturfond er en libanesisk fond oprettet i mindet om Ghassan Kanafani, palæstinensisk forfatter, journalist og politiker (officiel talsmand for PFLP), som blev myrdet i Beirut 8.juli 1972 af israelske agenter. Støttekomiteen for Ghassan Kanafanis Kulturfond blev oprettet i Danmark i 1975 og har til formål at støtte Fondens arbejde i Libanon og sprede - oplysning om dets sociale og kulturelle arbejde. Fondens vigtigste formål er:

  1. Oprettelse og drift af børnehaver, for palæstinensiske og libanesiske børn.
  2. Oprettelse og drift af klinikker i flygtningelejrene til behandling og forebyggelse af sygdom hos palæstinensere og libanesere.
  3. Uddeling af stipendier til lovende studenter med henblik på videre uddannelse.
  4. Samling og udgivelse af Ghassan Kanafanis litterære og politiske værker.

Indtil nu er der oprettet fire børnehaver med ialt 450 børn i forskellige flygtningelejre i Libanon. En ny børnehave for 300 børn samt et børnehjem for ca. 40 børn, som har mistet deres forældre under krigen, bygges nu i det sydlige Libanon. Derudover støtter Ghassan Kanafanis Kulturfond klinikker i flere flygtningelejre.

De tre første bind af Ghassan Kanafanis samlede værker er udkomme på arabisk i Beirut og udvalg af hans litteratur er udkommet på engelsk, fransk, norsk, svensk, tysk, russisk og ungarsk og dansk. En af hans romaner er blevet dramatiseret i dansk radio; en anden af en svensk teatergruppe.

A.J.