Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Latinamerika  .  Uruguay
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur  .  Prosa
    .  Teater
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 29/1 2020
Læst af: 16.362
: :
Rosencof, Mauricio
Left
Rocks
2024-02-23 06:05
2024-02-22 06:16

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler


Liste over de foreløbig 11.500 børn terrorstaten har myrdet i Gaza

Et af de myrdede børn, den 6 årige Hind

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 27.000 civile (heraf over 11.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 70.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Mauricio Rosencof

Mauricio Rosencof (1933-), forfatter, dramaturg, journalist og revolutionær fra Uruguay.

Rosencof, født 30. juni 1933 som søn af Isaac og Rajzla Rosenkopf. Forældrene var jøder og var i 1931 flygtet fra nazismen. Efternavnet blev forspansket fra Rosenkopf til Rosencof. Faderen var skrædder. Mauricio blev forfatter og revolutionær. I 1955 var han med til at danne den kommunistiske ungdomsorganisation (Unión de Juventudes Comunistas), der var tilknyttet kommunistpartiet. Men i slutningen af 1960'erne fortsatte han over i den politisk-militære organisation Movimiento para la Liberación Nacional, MLN (Tupamaros) der nogle år inden var dannet af Raúl Sendic. I 1972 blev han taget til fange af militæret, underkastet tortur og sad sammen de følgende 13 år som militærets gidsel sammen med 8 andre Tupamaros ledere i jordhuller på militærforlægninger forskellige steder i landet.

Da militærdiktaturet brød sammen i 1985 blev hans løbebane at skrive historierne om Tumaros. Dertil kom manuskripter til et væld af teaterstykker. I perioden umiddelbart efter sin frigivelse boede han i Sverige, hvor han ligeledes skrev stykker til flere svenske scener. Han har en fast klumme i tidsskriftet Caras y Caretas og blev i 2005 udnævnt til kulturdirektør i hovedstaden Montevideo.

Rosencofs værker:

Rosencofs oplevelser som militærets gidsel i 12 år sammen med Fernández Huidobro og Pepe Mujica gav i 2018 anledning til filmen La noche de 12 años (da. De 12 års nat) der findes på Netflix.

A.J.

Litteratur

Interview med Mauricio Rosencof (spansk, 2012)
Interview med Mauricio Rosencof ved premieren på filmen La noche de 12 años (spansk, 2018)