Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Nordamerika  .  USA
Ideologi  .  Borgerlig  .  Konservativ
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 20/10 2004
Læst af: 21.613
: :
Kristol, Irving
Left
Rocks
2024-05-21 16:01

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Irving Kristol

Irving Kristol (1920-), fremtrædende ideolog blandt de neokonservative i USA og prominent jøde.

Kristol betegnes ofte som neokonservatismens grundlægger. Han var en del af gruppen «New York Intellectuals», der var en gruppe en gruppe af venstreorienterede intellektuelle af overvejende østeuropæisk jødisk oprindelse.

I 1930'erne studerede han ved City College i New York, hvor han blev trotskist. I 1947-52 var han chefredaktør for bladet Commentary magazine, og han fortsatte siden med at skrive i bladet. Gennem 1950'erne førte hans stærke anti-sovjetisme ham fra venstrefløjen og ud på højrefløjen. Det sidste skub gav ungdomsoprøret og protesterne mod Vietnamkrigen, som han opfattede som stærkt anti-amerikanske. Han opbyggede den intellektuelle infrastruktur omkring neokonservatismen, grundlagde og redigerede blade som The Public Interest og The National Interest. Han er en af de neokonservative, der ikke har noget problem med at identificere sig selv som neokonservativ.

Han er i dag seniormedlem af American Enterprise Institute i Washington og far til William Kristol - den hyppigt citerede neokonservative redaktør af Weekly Standard.

A.J.