Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 14/10 2003
Læst af: 59.192
: :
Napalm
Left
Rocks
2024-06-18 17:09

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Nordamerikanske fly bomber vietnamesisk civilbefolkning med napalm.

Napalm, brændbar klæbrig substans der anvendes i krig. Oprindelig udviklet af nordamerikanske videnskabsmænd under 2. Verdenskrig. Anvendelsen blev forbudt i en FN konvention i 1980, men USA har ikke underskrevet konventionen, og anvendte senest stoffet ved besættelsen af Iraq i foråret 2003.

Napalm er et våben, hvor fortykkende stoffer tilsættes benzin eller petroleum. Fortykningsmidlet kan være aluminiumssalte, eller en sæbelignende blanding af naften- og alifatiske karboxylsyrer. Napalm anvendes både i flammekastere og i brandbomber. Det brænder langsommere, kan spredes længere og mere præcist end f.eks. benzin og pga. sin klæbrige form kan det ikke umiddelbart fjernes fra huden. Formålet er altså at give meget alvorlige forbrændinger og dræbe. Som fortykningsmiddel kan også anvendes magnesium i pulverform og kaliumnitrat. Det tilsættes en blanding af benzin og petroleum. Denne blanding brænder ved en temperatur på 1000° C hvor den første napalmtype brænder ved 675° C.

Napalm over Vietnam
Nordamerikanske fly har kastet napalm over landsby i Vietnam, juni 1972. FN forbød anvendelsen i 1980. USA anvendte fortsat napalm i Iraq i 2003.

Napalm blev oprindelig udviklet på Harvard University i USA i 1942, og blev først brugt mod japanske byer under 2. Verdenskrig og siden under Vietnamkrigen. Det var først og fremmest civilbefolkningen, der var ofre for napalm bombardementerne under Vietnamkrigen - i strid med 4. Genevekonvention - og det var baggrunden for, at FN i 1980 vedtog et tillæg til konventionerne om forbud mod napalm. USA nægtede at underskrive konventionen, men hævdede til gengæld at alle supermagtens napalmvåben var destruerede i 2001. Det var dog ikke korrekt. Efter i flere omgange at have benægtet anvendelsen under besættelsen af Iraq i foråret 2003, indrømmede Pentagon 3. august 2003 at have anvendt Mark 77B brændbomber:

«Vi kastede napalm mod begge tilkørselsveje [til broerne]», fortalte major James Alles, der havde befalingen over Marine Air Group 11. «Desværre var der mennesker dér .. det kunne man se i [cockpit] videoen. Det var irakiske soldater. Det er ikke nogen sjov måde at dø på. Generalerne elsker napalm. Det har en stærk psykologisk effekt.» (*)

Napalm B er er en senere og forbedret variant af napalm baseret på benzen og polystyren. Iraq napalmen var fremstillet af petroleum og polystyren.

A.J.

Internet

Protocol on Prohibitions or Restrictions on the use of Incendiary Weapons (Protocol III)