Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Latinamerika  .  Ecuador
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 24/9 2003
Læst af: 22.081
: :
Icaza, Jorge
Left
Rocks
2024-07-15 15:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Jorge Icaza
Jorge Icaza

Jorge Icaza (1906-78), ecuadoransk forfatter, repræsenterer den indigenistiske litteratur. Icaza blev født i Quito, Ecuador. Han skrev i 1933 det teatralske værk El dictador, og dette blev i 1934 fulgt af Huasipungo der anses for at være landets mest berømte roman og en indigenistisk roman par excellence. Den er en del af den strøm af indigenistisk litteratur i Latinamerika, der behandler den oprindelige befolknings problemer.

El dictador var meget kritisk overfor det eksisterende system, udløste stærke reaktioner fra myndighedernes side, og gjorde hans stilling som statsansat usikker. Det var baggrunden for, at han i stedet koncentrerede sig om at skrive romaner. Publikationen af Huasipungo førte imidlertid til, at myndighederne bitterligt fortrød reaktionen mod hans første værk, for den nye roman var ikke blot en rå kritik af godsejernes holdning til den oprindelige befolkning, men var også en stor publikumssucces og blev oversat til flere sprog. Bogen beskriver, hvordan godsejerne tilraner sig den oprindelige befolknings jorde ved mord. Bogen blev dårligt modtaget af de besiddende klasser i landet og af kirken, der selv råder over store jorde.

Hans videre værker var: En las calles (1935), El chulla Romero y Flores (1958).

A.C.T.

Internet

Jorge Icaza biografi (spansk)