Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Latinamerika  .  Mellemamerika  .  Nicaragua
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur
   .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker
Ideologi  .  Religion
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 24/9 2003
Læst af: 22.625
: :
Cardenal, Ernesto
Left
Rocks
2023-12-08 17:21

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Ernesto Cardenal
Ernesto Cardenal

Ernesto Cardenal (1925-), nicaraguansk præst, digter og kulturminister under sandinistperioden i Nicaragua i 1979-90. Han er uden tvivl Mellemamerikas mest berømte digterpræst. Han studerede ved de jesuitiske universiteter, studerede derefter filosofi og litteratur ved Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). Han var oprindelig elev af den honduranske lærer, Rafael Heliodoro Valle. I 1947 studerede han engelsk litteratur på Columbia University i New York.

Cardenal spillede allerede tidligt en politisk rolle i kampen mod Somoza diktaturet i Nicaragua. Han blev ordineret som præst i 1965, og skabte i sit sogn på øen Solentiname et vigtigt centrum for den kulturelle og religiøse revolution i Nicaragua. Udfra denne erfaring skrev han i 1977 bogen El evangelio en Solentiname (Evangeliet fra Latinamerika - bønder fra Solentiname maler og fortæller (1984)). I 1970 havde han udgivet bogen En Cuba, hvor han afslørede sin positive opfattelse af den cubanske revolution, men samtidig var han kritisk overfor især diskriminationen af de homoseksuelle i det cubanske samfund. Efter sejren over Somoza diktaturet i 1979 blev han udnævnt til kulturminister i den nye sandinistiske regering.

Hans vigtigtste værker er: Epigramas (1961), Salmos (1964), Oración por Marilyn Monroe y otros poemas (1965), El estrecho dudoso (1966), Homenaje a los indios americanos (1969), El canto nacional y Oráculo sobre Managua de (1973), Viaje a Nueva York (1974), Quetzacóatl (1988), Cántico Cósmico (1989).

A.C.T.

Internet

Ernesto Cardenal biografi (spansk)
Ernesto Cardenal uddybet biografi (engelsk)