Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Afrika  .  Sudan
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 22.476
: :
Tourabi, Hassan Al
Left
Rocks
2023-12-08 17:21

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Hassan Al Tourabi (1932-), sudanesisk politiker og islamisk fundamentalist. Han er uddannet i Oxford og Paris, og betegner derfor sig selv som intellektuel, en islamisk «teoretiker». Han var allerede fra 1970'erne knyttet til den politiske magt i Sudan og spiller fortsat en meget vigtig rolle. Under Gaafar Numeiris regeringsperiode var han chef for diplomatiet og justitsminister, hvilket gav ham mulighed for at fremme islamisk lovgivning - Shariaen. Han blev i 1985 kortvarigt tilbageholdt, mistænkt for at planlægge et kup inspireret af Iran. Efterfølgende stiftede han den Islamiske Nationale Front.

Han udviklede efterfølgende sit skema for det fremtidige Sudan: National enhed og forskellighed. Et lovgivningsmæssigt instrument der forkaster den sekulære lovgivnings neutralitet. Iflg. Tourabi skulle Shariaen indføres i de forskellige regioner og sædvaner for at beskytte minoriteterne. En forestilling der ikke har meget at gøre med realiteterne i Sudan i dag.

I 1988 indgik han i Sadeq al-Mahdi regeringen. Denne gang som vice-premierminister og udenrigsminister. Hans parti deltog ikke i den nye regering dannet 25. marts 1989. Den blev styrtet samme år af general Ahmed El Bashir. I vore dage kan Tourabi opfattes som styrets «bagmand». Selvom hans parti som alle andre er blevet forbudt, så er hans venner og støtter i flertal i regeringen og er udbredte indenfor militæret.

I dagene 25-28. april 1991 organiserede Tourabi en arabisk-islamisk konference i Khartoum. Heri deltog delegerede fra 45 stater med muslimsk majoritet eller vigtige muslimske minoriteter. Han søgte på denne måde at gøre den sudanesiske hovedstad til et vigtigt center i den islamiske verden. Den 2-4. december 1993 gennemførtes den 2. arabiske-islamiske konference, og på denne blev Tourabi genvalgt som dens generalsekretær. 500 delegerede deltog som repræsentanter for mange forskellige islamiske grupper fra hele verden. De bekræftede alle en afvisning af USA's hegemoni i verden. Konferencens vigtigste omdrejningspunkt var udfordringerne for den arabiske-islamiske verden, stillet overfor den nye internationale orden som Vesten dikterer. Konferencens formål var klart at blive en folkelig rival til Organisationen af Islamiske Stater (OIC).

Imidlertid søger Tourabi at blive en slags muslimsk pave, og hævder derfor at føre en moderat linie og kontrollere de mest ekstremistiske grupper. Fredsaftalen mellem Israel og PLO er derfor blevet afvist, men ikke direkte fordømt. Konferencen påpegede gabet i mange muslimske lande mellem regeringerne og den offentlige holdning. Iflg. Tourabi kan konferencen derfor opfattes som et bevis på tilnærmelse mellem de muslimske samfund.

A.J.