Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Afrika  .  Marokko
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 34.015
: :
Mohammed VI (Kong Mohammed Ben Hassan)
Left
Rocks
2024-03-03 07:38
2024-03-02 07:18

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000. Det er den rene søndagsskole sammenlignet med Israels folkemord i Gaza.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 30.000 civile (heraf over 13.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. 2,2 mio. er drevet på flugt. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 100.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden. Som svar på ICJ halverede Israel nødhjælpen til Gaza, hjulpet af USA, Canada, Australien, Japan, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Nederlandene og flere andre. Samtidig blev henrettelsen af civile optrappet.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Mohammed VI
Mohammed VI

Marokkos kong Hassan II's ældste søn, Sidi Mohammed, blev født i Rabat 21. august 1963. Hans moder var ikke af kongelig æt, fik aldrig nogen titel og blev blot omtalt som «moder til kongebørnene». I 1985 fik han en juragrad ved Mohammed V universitetet i Rabat. Hans forskningsprojekt havde titlen: «Den arabisk-afrikanske union og det Marokkanske kongedømmes strategi i internationale relationer».

I 1987 fik han endnu en universitetsgrad i politisk videnskab. Som afslutning på sin uddannelse var han fra november 1988 i nogle måneders træning i Bruxelles hos EU kommissionens præsident, Jacques Delors. I 1993 fik han doktorat i jura fra det franske universitet i Nice-Sophia Antipolis på sin afhandling om «Relationerne mellem EU og Maghreb».

Allerede i 1974 begyndte han at repræsentere sin far kong Hassan II (der var konge i 1961-99) ved forskellige internationale begivenheder. Første gang var ved den religiøse ceremoni i Notre Dame kirken i Paris til minde om den afdøde franske præsident, Georges Pompidou.

Kronprins Sidi Mohammed blev indsat på tronen samme dag som hans far døde, 23. juli 1999 under navnet Mohammed VI. Han blev dermed den 18. konge af Sharifi dynastiet siden 1664. Hans kronprins er nu hans yngre broder, prins Mulai Rashid.

Efter marokkansk tradition ved kroningen af en ny konge, gav Mohammed VI den 30. juli amnesti til 7.988 fanger, beordrede deres løsladelse og forkortede samtidig dommene for 38.224 andre fanger. Nogle af dem tilhører øjensynligt den forbudte islamiske fundamentalistiske gruppe Adl wal Ihsane (Retfærdighed og Godgørenhed). Den ledes af den 69 årige sheikh Abdeslam Yassine, der har været i husarrest i Sale siden 1989.

I spørgsmålet om Vestsahara bekræftede Mohammed VI sin fars holdning, da han erklærede, at han vil forsvare Marokkos territoriale integritet ved at gennemføre en «bekræftende» folkeafstemning i området.

Den unge konge slog fast, at han ville regere over en retsstat og ikke en stat baseret på frygt. Derfor fyrede han den 12. november 1999 den magtfulde indenrigsminister Driss Basri, der havde været minister siden 1981, og blev anset for landets næst-stærkeste mand. Med sin magtposition blokerede han for den nye premierminister, Abderahmane Youssoufis politik.

A.J.