Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Spanien
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Anarkisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 21.753
: :
Abad de Santillan, Diego
Left
Rocks
2023-11-27 06:08

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Diego Abad de Santillan
Diego Abad de Santillan

Diego Abad de Santillan (pseudonym for Baudilio García Fernández Sinesio; født i Reyero, 1897 - død i Barcelona, 1983), spansk arbejderleder og anarkist.

Født i en landsby i León-provinsen, men familien flyttede ret hurtigt til Argentina. Vendte tilbage til Spanien, for at studere på universitetet i Madrid, hvor han i 1897 for første gang blev arresteret. I fængslet fik han øjnene op for anarkisternes generøse solidaritet og begyndte at studere disses tanker. For at undgå at aftjene værnepligt, udvandrede han det efterfølgende år atter til Argentina og deltog i den lokale argentinske anarkosyndikalistiske arbejderfederation, (FORA), og skrev for dens avis La Protesta. I 1922 flyttede han til Berlin, hvor han arbejdede sammen med den jødiske historiker og anarkist R. Rocker, og i december samme år deltog han i Den internationale Arbejdersammenslutnings - en sammenslutning af omkring 20 anarkistiske fagforeninger fra flere forskellige lande - stiftende kongres.

Santillan rejste rundt i Spanien i begyndelsen af 1931, hvor han var aktiv i den såkaldte «Grupo Nervio», en gruppe af anarkister fra det yderste venstre, der var specielt aktive i Barcelona. I slutningen af 1933 spillede han en vigtig rolle i Sammenslutningen af Iberiske Anarkister - FAI - den spanske anarkistbevægelses propaganda- og kamporganisation. Udgav delvist illegalt «Tierra y Libertad» (Jord og frihed), FAI's ugeblad, og startede det teoretiske tidsskrift «Tiempos Nuevos» («Nye Tider»). Atter fængslet i oktober 1934, hvor han skrev «El organismo económico de la Revolución» (1936, Revolutionens økonomiske organisme) hvori han skitserede den «konstruktive anarkisme», bestående af et netværk af koordinerede kooperativer. I juli 1936, ved begyndelsen af den spanske borgerkrig, var han medlem af Komiteen af Antifascistiske Militser, under ledelse af C. Berneri, og deltog i stiftelsen af af den italienske brigade, der var ledet af C. Rosselli. I december 1936 udnævnt til Økonomiminister i den autonome regering Generalitá i Cataluña. Efter Barcelonas fald, maj 1937, trak han sig officielt ud af politik og hengav sig til overvejelser, der senere blev udgivet i «Por qué perdimos la Guerra» («Derfor tabte vi krigen») fra 1971. I 1939 flygtede han til Argentina og indledte en aktiv udgivervirksomhed, Gran Enciclopedia Argentina, (Det store argentinske Leksikon). I sine sidste år gav han udtryk for visse reformistiske og humanitære synspunkter.

E.P.