Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 21.707
: :
Hyundai
Left
Rocks
2024-05-21 16:01

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Hovedkvarter: Seoul, Sydkorea

Omsætning: 24,4 mia. US$ (1998)

Profit: 6 mio. US$ (1998)

Antal ansatte:

 

Hyundai er Sydkoreas næststørste industrigruppe (koreansk: chaebol) efter Samsung. Hyundai har 48 handelsselskaber i 33 lande. To tredjedele af dens omsætning i 1990 lå udenfor Sydkorea. 30 % af omsætningen ligger indenfor maskiner og transportudstyr, skibe og industrianlæg tegner sig for 21 %, elektronik og elektrisk udstyr for 32 % og ressourcer og energi for 4 %.

Koncernen er opdelt i en række selskaber, heriblandt: Hyundai Heavy Industries, Hyundai Motor, Hyundai Housing and International Development, Hyundai Engineering & Construction.

Hyundai fremstiller biler for Mitsubishi. I 1990 solgte Mitsubishi 80.000 Hyundai biler importeret fra Sydkorea.

Arbejderne på Hyundais bilfabrik besatte fabrikken i en uge i 1992. Besættelsen blev først bragt til ophør efter at 15.000 politifolk til oprørsbekæmpelse havde stormet fabrikken.

I oktober 1991 meddelte de sydkoreanske skattemyndigheder, at de havde indledt undersøgelser mod Hyundaigruppen og 7 medlemmer af bestyrelsesformanden for koncernen, Chung Ju-Yung's familie for at have snydt i skat ved overførsler af Hyundai datterselskaber fra Chung til dennes sønner. I maj samme år beordrede myndighederne selskabet til at skille sig af med de ejendomme, der ikke anvendes i forretningsøjemed, og beordrede samtidig koncernen omstruktureret. I 1992 trak Chung Ju-Yung sig tilbage som bestyrelsesformand for at stille op som landets præsident. Samtidig indledte børsmyndighederne undersøgelser af uregelmæssigheder i koncernens aktiehandler. Koncernen havde alvorlige financielle problemer, hvilket bl.a. betød udsættelse af lønudbetalinger til dens ansatte. Desuden blev den tvunget ind i kortfristede låneaftaler, der fik dens financielle udgifter til at ryge dramatisk i vejret. Myndighederne anklagede samtidig Hyundai Electronics for at have overført 13 mia. Won til Chung og hans parti. I april 1992 arresterede myndigheder omkring 10 chefer i koncernen. De blev anklaget for forurening, bedrageri og skatteunddragelse.

Ved præsidentvalget i december 1992 fik Chung 16 % af stemmerne. Myndighederne udskrev efterfølgende en regning på 214 mio. US$ i bøder i ekstraskatter, og den ene af Chungs sønner blev sendt i fængsel. I marts 1993 gik koncernen med til en begrænset omstrukturering efter pres fra myndighederne.

A.J.