Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 24.257
: :
Ciba-Geigy
Left
Rocks
2024-05-28 05:00

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Hovedkvarter: Basel, Schweiz

Omsætning: 19,7 milliarder schweizer francs (1990)

Antal ansatte:

 

Schweizisk kemisk og farmaceutisk koncern.

Geigy indledte allerede i det 18. århundrede fremstillingen af krydderier og farvestoffer. I år 1900 var Ciba Schweiz' største kemikoncern. Det gik sammen med Sandoz for at danne Basel AG, der efter 1. verdenskrig skulle konkurrere med den tyske kemigigant I.G. Farben. I 1970 fusionerede Ciba og Geigy. Koncernen er i dag virksom i 60 lande. Omsætningen stammer fra farmaceutiske produkter (32 %), produkter til landbruget (pesticider og veterinær medicin, 21 %), farvestoffer og kemikalier (14 %), kemiske additiver (10 %) og plastik (9 %). Koncernen ejer desuden Biocene Co., Ciba-Corning Diagnostics, Cord Labs og Ohaus.

Ciba-Geigy's fremstilling af efterfølgeren til DDT, Galecron, blev indstillet efter at aktivister, regeringer og WHO udstedte advarsler og gennemførte protester mod stoffets sundhedsskadelige virkninger. Koncernen fremstiller dog fortsat andre toksiner som Butazolidin og Tanderil.

Ciba fremstillede og markedsførte i 1950'erne og 60'erne medicinen clioquinol mod dysenteri. Stoffet gav tusindvis af japanere øjensygdommen SMON (subacute-myelo-optico-neuropathy). I 1981 havde Ciba-Geigy allerede udbetalt $490 millioner i erstatning til SMON ofre, og i 1985 blev stoffet taget af markedet. Koncernen skal desuden have afprøvet plantegifte på mennesker i Egypten og Indien.

A.J.