Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
Organisation  .  Kulturorganisering
    .  Oplysning
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 22.715
: :
Bogcafeer
Left
Rocks
2024-07-15 15:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

En bogcafe er både et sted hvor du kan kigge på og købe bøger, tidsskrifter, plader og plakater og slappe af med en kop kaffe. Den er ikke bare en butik men også et mødested. Bogcaféerne voksede frem i 1970'erne som svar på behovet for et distributionsnet for progressiv, alternativ og socialistisk litteratur, musik og plakater. Initiativet til bogcafeer og bogudsalg er ofte blevet taget af partier eller partipolitiske grupperinger. I Sverige og i mindre grad Norge var det tydeligt, at hver gruppering havde sit eget distributionsnet. I Danmark formåede folk fra forskellige venstreorienterede grupper at samarbejde om driften af bogcafeer.

Bogcafeer i Danmark (BiD) var bogcafeernes «brancheorganisation». Foreningen blev startet i maj 1978 og var åben for alle landets bogcafeer. Foreningen havde til formål at virke som koordinerende og samarbejdende instans for bogcafeerne i Danmark. På den stiftende kongres valgtes et sekretariat på 9 medlemmer (efter en regional fordelingsnøgle), som varetog det daglige arbejde mellem kongresserne. Desuden fungerede en række arbejdsgrupper, som arbejdede med enkeltproblemstillinger (f.eks. forholdet til de alternative forlag, forbedringer af de enkelte bogcafeer og støtte til oprettelsen af nye bogcafeer).

Med venstrefløjens afmatning i 1980'erne faldt grundlaget bort for de fleste af bogcafeerne, der måtte lukke. De enkelte alternative bogudsalg der har overlevet, har næsten alle bøgerne som sekundær aktivitet. Der er typisk tale om partilokaler, hvorfra der også sælges bøger mv. eller butikker for alternative varer.

A.J.