Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 28.673
: :
Den røde Højskole
Left
Rocks
2024-06-13 05:00

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Den røde Højskole i Svendborg, en af de «røde højskoler» i Danmark. Den var en tværsocialistisk højskole, der startede i 1972. Den var en folkehøjskole, der lever op til det bedste i den gamle højskoletradition: Alle kunne komme på skolen, man skulle ikke vide en masse i forvejen, og åben debat var et væsentligt element i undervisningen, Højskolen havde årligt 4 lange kurser, 2 rejsekurser (fortrinsvis til de socialistiske lande) samt 2 Danmarkskurser med emnerne: Arbejdsmarked, bolig og uddannelse. Desuden en mængde korte kurser om: Socialpolitik, kulturpolitik, kvinde-kurser, familiekurser, hvad er kapitalisme, krise - hvem har skylden, læreren som lønarbejder o.a. Desuden arrangeredes tema-weekends.

Under en af højskolens økonomiske kriser blev den overtaget af BUPL, der fortsatte den almindelige højskolevirksomhed, samtidig med at forbundets faglige kurser blev placeret på højskolen.

A.J.