Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Frankrig
Arbejde  .  Politisk  .  Parti  .  Formand
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Trotskisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 24.192
: :
Krivine, Alain
Left
Rocks
2024-07-15 15:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Alain Krivine

Alain Krivine

Alain Krivine (1941-), fransk venstrefløjspolitiker, født i Paris 10. juli 1941 som søn af mellemlags jødisk russiske emigranter. Gift og har to børn.

Som teenager gik han ind i det franske kommunistparti (PCF) og blev leder af den trotskistiske gruppe indenfor Unionen af kommunistiske Studenter. I 1966 blev han ekskluderet af PCF, hvorefter han dannede den Revolutionære Kommunistiske Ungdom (JCR), der var stærkt kritisk overfor de kommunistiske lande og specielt overfor PCF. Han deltog i aktiviteterne mod Vietnamkrigen og var en af de mest effektive ledere under majoprøret i 1968. Da myndighederne forbød JCR, dannede han den Kommunistiske Liga (LC) og stillede op som ligaens præsidentkandidat til valget i 69, hvor han fik en kvart million stemmer. Også LC blev forbudt, og i stedet dannede han den Revolutionære Kommunistiske Front (FCR). Han stillede op som frontens kandidat ved præsidentvalget i 74, men fik denne gang under 100.000 stemmer. FCR blev senere omdøbt til den Revolutionære Kommunistiske Liga (LCR), der er den største tilbageværende trotskistiske gruppering i Frankrig og tilsluttet 4. Internationale.

Krevine er bl.a. forfatter til: Questions sur la révolution, Paris 1973.

A.J.