Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 27.373
: :
Ulla Lyngsby sagen
Left
Rocks
2024-06-13 04:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Sagen startede den 8. juli 1989 med, at den unge danske kvinde, Ulla Lyngsby, blev tilbageholdt i Israel, og senere varetægtsfængslet for 11 dage. Efter en lille uge blev hun løsladt og vendte hjem til Danmark. Sagen var mørkelagt i Israel, og begrundelsen for fængslingen var i første omgang i følge Israels ambassadør i Danmark, en mistanke om «fjendtlig virksomhed mod staten Israel». Efter langvarige forhør blev hun - under løfte om frigivelse - presset til at underskrive en flere siders politirapport om forhørene, affattet på hebræisk, som hun ikke forstod. Hun fik heller ikke mulighed for at kontakte den danske ambassade eller sin israelske sagfører under isolationsfængslingen. Senere kom det frem, at kernen i de israelske beskyldninger mod hende var, at hun var kæreste med et ledende medlem af Strike Force-17, PLO's efterretningsorganisation, der var bosat i Danmark. Og at hun var kommet til Israel som led i en terrorplan. Ulla Lyngsby benægtede det sidste, og troede ikke på, at hendes palæstinensiske kæreste var i Strike Force-17. Mørklægningen i Israel om de egentlige sigtelser gav næring til alskens spekulationer i dansk presse. BT f.eks. bragte en historie om, at hun havde en stor sum indsmuglede penge til PLO gemt i en ost. Men den historie døde efter et par dages maksimal udnyttelse, hvor pengebeløbet stadigt voksede. Ulla Lyngsbys forhørsleder i Haifa kaldte simpelthen historien for «det rene Bullshit».

Efter hjemkomsten gav ledende danske politikere udtryk for, at hun uafvidende og i et hjørne, var spundet ind i planer om attentater. Men hun havde ikke gjort sig skyldig i nogen overtrædelse af dansk lovgivning, og hun ville ikke blive sigtet. Til gengæld ville Danmark ikke protestere til Israel over behandlingen af hende. Og heller ikke til Israels ambassadør i Danmark, der efter sine første udtalelser nu åbent beskyldte hende for impliceret i terrorplaner. Hun fik også statsministerens floromvundne ord for, at hun havde været indviklet i attentatplaner, men samtidig ikke havde overtrådt lovgivningen (15.7.).

Demos

Litteratur

De hemmelige tjenester. PET og FE gennem 40 år. En oversigt. Demos Nyhedsbrev nr. 49-51, Sommeren 1998