Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
   .  Latinamerika
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Solidaritet
     .  Køn  .  Kvindeorganisationer
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 24.408
: :
Dansk-Latinamerikansk Kvindeforening (DLK)
Left
Rocks
2024-05-20 08:21

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Dansk-Latinamerikansk Kvindeforening (DLK), dansk solidaritetsgruppe med Latinamerika (1977-).

I foråret 1977 arrangerede en gruppe danske og chilenske kvinder 2 offentlige møder om «Kvinder i Chile». En del interesserede meldte sig til at arbejde videre med emnet. Der blev bl.a. nedsat grupper, som skulle arbejde med adaption af politiske fanger og udgivelse af en pjece om Kvinder i Latinamerika.

I efteråret 1977 viste det sig nødvendigt at skabe nogle rammer om dette arbejde, og gruppen oprettede Dansk-Latinamerikansk Kvindeforening (DLK). DLK's formål er at oplyse og diskutere kvindekamp/klassekamp i Danmark og Latinamerika; at oplyse om kvindens situation i Latinamerika, og at lave praktisk solidaritetsarbejde med de undertrykte kvinder i Latinamerika. DLK deltager i forskelligt udadvendt arbejde - bl.a. samarbejder foreningen med andre organisationer gennem Kvindernes U-landsudvalg (KULU), som den er medlem af.

DLK er opdelt i arbejdsgrupper, som hver har et konkret projekt. I grupperne bearbejdes erfaringer om kvindekamp og klassekamp i Danmark og Latinamerika.

En af de vigtige opgaver gennem 1980'erne var at aktivere de kvindelige politiske flygtninge fra Latinamerika, og give mulighed for at diskutere erfaringer og deltage i konkret politisk arbejde.

A.J.