Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 27.529
: :
Cykel
Left
Rocks
2023-12-05 16:48

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Cyklen er mere end et transportmiddel, den er en livsstil. Gode, snusfornuftige argumenter til fordel for cykelbrug er, at cyklen fremmer motion, sparer ressourcer og ikke forurener - i hvert fald hvis cyklisten ikke spiser for meget kød, og produktionen af cykler ikke anvender forkerte former for energi. Dette burde være mere end nok til at sikre den en langt stærkere position i trafikbilledet med flere cykelstier.

Og dette er blot en lille del af det, en cykel kan tilbyde. Cyklen er stilhed: Man kan nyde det man passerer. Man kan følge træerne om foråret fra morgen til morgen. Man kan undre sig over avisoverskrifter i en kiosk, man kan lure efter, om en specielt tiltrækkende person også vil stå ved stoppestedet i dag. Man kan - i hvert fald enkelte steder - strække kroppen, kaste hovedet bagover og indsuge frisk luft. Man kan presse sig akkurat så hårdt, som man vil, for «det er ingen skam at stå af».

Men der findes også mangler: Cyklen er stort set uforandret gennem hundrede år - fra Starleys cykel i England i 1885. En utrolig konservatisme som tyder på, at branchen ikke rekrutterer mange talenter. Og der er savn knyttet til en cykel. Den er ensom, et ægte produkt af vesterlandsk individualisme. Den er heller ikke helt fri for konkurrencementalitet, hvilket tydeligt ses af ansigtsudtrykket på vinderne af Tour de France og lignende løb.

Tandemen er ikke en god løsning på følelsen af ensomhed. På grund af seriekoblingen er det vanskeligt at holde nogen god samtale gående, styringen er kontrolleret af én person, og den der sidder bagest kan lidt for let slappe af i pedalerne. Cykler bør derfor laves således, at de let kan parallelkobles - ved siden af hinanden - med fuld ligestilling, styrings- og energideling,  og et lille bræt mellem cyklerne til madpakker ville øge konkurrenceevnen overfor biler.

I et regnvådt land som Danmark står cyklen overfor et uomgåeligt klimaproblem: Den gode cykel-poncho som gør, at vandet hverken trænger ind på kroppen eller samler sig i et reservoir, som så tømmes ned ad benene ved afstigning, er endnu ikke opfundet.

Kort sagt: Cyklen må anses for at være en livsform i udvikling. I princippet skulle den være ideel, ikke bare for individualisten, men også for et par, gerne med to små børn. Nordahl Grieg har set cyklens koblende evne i sin dejlige «Oh cykelstyr, oh Kærlighed», men i længden er to personer som triller én cykel og holder i hver sin ende af styret både upraktisk og afromantiserende. «Skal vi koble vore cykler sammen» burde kunne blive et naturligt spørgsmål, som åbner for mange muligheder - og en videre udvikling af cyklen som livsform.

J.G.