Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Afrika  .  Sydafrika
Arbejde  .  Videnskab  .  Samfundsvidenskab  .  Jura
   .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Præsident
    .  Parti  .  Formand
DatoOpdatering
2013.12.21Mandelas død 2013
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 21/12 2013
Læst af: 284.433
: :
Mandela, Nelson
Left
Rocks
2024-02-23 06:05
2024-02-21 09:54

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler


Liste over de foreløbig 11.500 børn terrorstaten har myrdet i Gaza

Et af de myrdede børn, den 6 årige Hind

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 27.000 civile (heraf over 11.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 70.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Nelson Mandela

Nelson Rolihlahla Mandela (1918-2013), sydafrikansk sort nationalistleder og Sydafrikas præsident 1994-99. Var fængslet af apartheidregimet 1962-90 og hans løsladelse blev en milepæl i apartheids afskaffelse. For Vesten var han i årtier selve indbegrebet af en terrorist og stod på USA's terrorliste frem til 2008.

Mandela blev født 18. juli 1918 som søn af høvding Henry Mandela fra den Xhosa talende Tembu stamme. Han blev uddannet ved University College of Fort Hare og University of Witwatersrand, hvor han færdiggjorde sin uddannelse som jurist i 1942. I 1944 sluttede han sig til African National Congress (ANC) og i 1949 blev han en af bevægelsens ledere. Han var med til at genoplive organisationen og få den bragt ind i stadig mere militant modstand mod det regerende Nationalist Partis apartheid politik. I 1956-61 var han under anklage for forræderi, men blev frikendt. Under den langvarige retssag blev han skilt fra sin første kone og giftede sig med Nomzamo Winifred (Winnie Mandela), som han blev skilt fra i 1996.

I 1960 gennemførte sydafrikanske politistyrker en massakre i byen Sharpeville mod ubevæbnede sorte, der afbrændte deres pas i protest mod apartheidregimet. Massakren fik Mandela til at opgive sin hidtidige politik om ikke-vold og gå ind for sabotage mod regimet. I 1962 blev han atter arresteret og denne gang idømt 5 års fængsel. Året efter blev han og flere andre sorte anklaget for sabotage, forræderi og voldelig sammensværgelse. Det skete ved den berygtede Rivonia proces, der fik sit navn efter den fashionable Johannesburg forstad, hvor sydafrikansk politi havde stormet Umkhonto We Sizwes (Nationens Spyd, ANC's væbnede afdeling) hemmelige hovedkvarter og opdaget store mængder våben og andet udstyr. Mandela havde grundlagt organisationen, og erkendte at en række af de beskyldninger der blev rettet mod ham var sande. Den 11. juni blev han derfor idømt fængsel på livstid.

Uden Cubas tilføjelse af et strategiske nederlag til sydafrikanske invasionstropper i Angola i 1988, var apartheid sandsynligvis ikke faldet i 1990. Sydafrika anerkendte sin venskabs-gæld til Cuba, da Nelson Mandela i 1991 besøgte Fidel Castro for første gang.

I 1964-82 sad han som fange på Robben Island ud for Cape Town. Derefter blev han overført til Pollsmoor Prison, hvor han sad til 1988, hvor han blev indlagt med tuberkulose. Mandela blev en levende martyr blandt Sydafrikas sorte befolkning, et symbol på kampen mod apartheid og samtidig symbol for den internationale modstand mod apartheidregimet. Gennem 1980'erne voksede den internationale modstand mod apartheid, Sydafrika blev stadig mere isoleret, apartheidsystemet begyndte at gå politisk i opløsning og den 11. februar 1990 besluttede landets præsident, F.W. de Klerk derfor at løslade Mandela. Den 2. marts blev han valgt til næstformand i ANC - hvis daværende formand Oliver Tambo var syg - og i juli 1991 blev han valgt som formand.

I 1993 modtog han sammen med de Klerk Nobels Fredspris for deres indsats for at bringe apartheid til en afslutning og indføre demokrati i Sydafrika. I april 1994 blev han valgt som præsident i landets første frie valg. Den nye sorte regering igangsatte umiddelbart programmer for bygningen af huse, uddannelse og økonomisk udvikling for at forbedre levestandarden blandt landets sorte befolkning. De langsomme økonomiske fremskridt har dog gradvist øget utilfredsheden og frustrationen i den sorte befolkning.

Gennem 90'erne spillede han en vigtig udenrigspolitisk rolle som konfliktmægler i Afrika og til fremme af det regionale samarbejde. Efter overgangen til sort flertalsstyre har Sydafrika fået status af ikke blot økonomisk, men også regional politisk stormagt i Afrika og Mandela har søgt at skabe respekt omkring denne nye rolle.

I 1999 trådte han tilbage fra præsidentposten pga. alder og overlod den til ANC lederen Thabo Mbeki. Han er forfatter til en række bøger: No Easy Walk to Freedom (1965), en samling af hans taler og artikler; I Am Prepared to Die, (1979); Long Walk to Freedom (1994), hans selvbiografi (dansk udg. 1997).

Mandela døde efter længere tids sygdom i december 2013. Mindehøjtideligheden i Johannesburg tiltrak statsledere fra hele verden, der ønskede at hylde Mandelas minde. De fleste havde glemt:

På samme måde som Vesten havde modarbejdet sanktioner mod det brutale regime i Sydafrika, fortsatte Vesten med at modarbejde sanktioner mod det brutale regime i Israel. Mandela og ANC havde siden 1990 betegnet Israel som en apartheid stat og var gået i spidsen for sanktioner mod dette land, for at få bragt dets undertrykkelse af den palæstinensiske befolkning til ophør.

A.J.

Henvisninger
Democracy Now: Nelson Mandela & Fidel Castro: A Video You Won't See on the Evening News (2:06) (engelsk) Mandelas første i Cuba i 1991
Cuba Hoy: Nelson Mandela i Habana juni 1991 (3:35) (spansk/engelsk) Mandela besøger Cuba i 1991
DOCUMENTAL Mandela y Fidel (34:14) (spansk/engelsk) Dokumentar om venskabet mellem Cuba og Sydafrika