Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Finland
    .  Rusland
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Kommunisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 27.489
: :
Kuusinen, Otto Vilhelm
Left
Rocks
2023-12-08 17:21

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Otto Kuusinen
Otto Kuusinen

Kuusinen (1881-1964), finsk og sovjetisk politiker. Otto Vilhelm Kuusinen sluttede sig til det finske socialdemokratiske parti i 1905 og kom hurtigt til at spille en central rolle på dets venstrefløj. Han stiftede i 1918 Finlands kommunistiske Parti (FKP) og var folkekommissær for oplysning under borgerkrigen. Efter nederlaget i foråret 1918 flygtede han til Moskva og kom aldrig senere tilbage til sit fædreland. Han udgav kort efter en politisk «selvkritik», hvor han stærkt beklagede, at kommunisterne i Finland ikke var gået mere resolut til værks og havde anvendt demokratiske i stedet for proletariske paroler.

I Sovjetunionen fik han en meget central stilling i Kominterns eksekutivkomité. Han var en af de få gammel-kommunister, der overlevede de store udrensninger, delvis fordi hans hustru Aino Kuusinen hårdnakket nægtede at «tilstå», at hendes mand var britisk spion. Kuusinen selv løftede ikke selv en finger for at hjælpe finske kammerater, som blev udrenset og likvideret, og han gjorde heller ikke noget som helst for sin egen hustru, som tilbragte godt 15 år i sovjetisk fangelejr.

Under vinterkrigen 1939-40 fløj navnet Kuusinen over hele verden, da han blev sat i spidsen for den såkaldte «folkeregering», som Stalin oprettede. En regering der ikke havde noget som helst grundlag i det finske folk og som heller ikke blev til mere end en ren taktisk episode fra Stalins side. Efter krigen steg Kuusinen jævnt i rang, men det er tvivlsomt om han nogensinde fik reel politisk indflydelse. Han blev medlem af centralkomiteen og var også en tid viceformand i Den højeste Sovjet.

Kusinen blev begravet med megen pomp og pragt i maj 1964 - nogle måneder før Khrustsjovs fald. Gennem de voldsomt skiftende perioder i Sovjetunionen havde han konsekvent sørget for aldrig at komme ud af takt med dem, som til enhver tid stod i magtens centrum.

J.A.C.