Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
   .  Asien  .  Mellemøsten  .  Oman
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Solidaritet
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 23.464
: :
Komiteen for Revolutionen i Oman og den Arabiske Golf (KROAG)
Left
Rocks
2024-06-10 04:52
2024-06-09 14:02

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Komiteen for Revolutionen i Oman og den Arabiske Golf (KROAG), dansk solidaritetsgruppe (1972-86).

KROAG blev dannet i 1972 som en generelt antiimperialistisk, antinationalchauvenistisk organisation med den konkrete opgave, at støtte befrielsesbevægelsen i Oman, PFLO. I årene 1975-76 koordinerede KROAG opbygningen af PFLO's hospital i Folkerepublikken Yemen, som blev financieret af antiimperialistiske grupper i en række europæiske lande, specielt dog skandinaviske Emmausorganisationer. I forlængelse af hospitalsprojektet koordinerede KROAG fra slutningen af 70'erne størstedelen af det materielle støttearbejde til PFLO, specielt inden for sundhedssektoren.

Svækkelsen af solidaritetsarbejdet med PFLO i Vesteuropa i slutningen af 70'erne, tvang organisationen til at give informationsarbejdet en højere prioritet. KROAG nedlagde sig selv i 1986 og gik sammen med en række andre grupper sammen om oprettelsen af Cafe Liberation på Islands Brygge.

A.J.