Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Obligation

Obligation: et lån, som en stat (statsobligationer) eller virksomhed (virksomhedsobligationer) optager. Det sker på den måde, at staten eller virksomheden udsteder obligationen, som derefter sælges. Obligationen «forpligter» (deraf navnet, eng. obligation) udstederen til at betale ejeren af obligationen (dvs. långiveren) en bestemt årlig rente, indtil obligationen skal indfries. Det særlige ved denne type lån - i forhold til direkte banklån - er at markedet afgør obligationens reelle værdi, altså lånevilkårene.

Et eksempel: En virksomhed udsteder en obligation på 10.000 kr. Den nominelle rente er 10% og løbetiden er 15 år. Det betyder at virksomheden er forpligtet til at betale køberen af obligationen 1.000 kr om året i 15 år, hvorefter lånet på 10.000 kr tilbagebetales til obligationsejeren (långiveren). Hvis virksomheden kun kan sælge obligationen til 5.000 kr, bliver den reelle eller effektive rente 20%, da den absolutte årlige rente stadig er 1.000 kr.

An.Lu.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 16/6 2003

Læst af: 27.740