Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Popular Front for the Liberation of Palestine - General Command (PFLP-GC)

PFLP-CG (1968-), palæstinensisk politisk-militær organisation. Gruppen blev dannet efter en splittelse i en anden palæstinensisk organisation, PFLP i 1968. Den blev fra starten ledet af Ahmed Jibril, der havde gjort tjeneste i den syriske hær som officer, før han tilsluttede sig Fatah og senere PFLP.

Organisationen deltog i «afvisningsfronten», der blev dannet i Baghdad i 1974 (se Abu Nidal), men den blev hurtig offer for blodige kampe mellem pro-irakiske og pro-syriske medlemmer. Kampene kostede flere hundrede medlemmer livet i 1978 og reducerede organisationens betydning.

PFLP-GC har sit hovedkvarter i Damaskus. De senere år har den overvejende været nævnt i medierne for dens tilfangetagelse og udveksling af israelske soldater i Libanon, og dens infiltrationer ind i Israel ved hjælp af varmluft balloner og motoriserede glidefly. Organisationen er ikke medlem af PLO og afstår i modsætning til PLO's medlemsorganisationer ikke fra anvendelsen af terror.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2002

Læst af: 22.323