Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Malenkov, Georgy Maksimilianovich

Georgy Maksimilianovich Malenkov (1902-88), russisk bolsjevik. Gik under borgerkrigen der efterfulgte revolutionen i 1917 med i Den røde Arme i 1919. Meldte sig ind i Kommunistpartiet i 1920 og steg hurtigt i graderne. Blev en af Stalins nærmeste medarbejdere, og som sådan en af de hovedansvarlige for 30'ernes store udrensninger. Tilhørte under 2.verdenskrig inderkredsen i Forsvarskomiteen, der ledte Sovjets krig mod Tyskland. Blev efter krigen medlem af Politbureauet og vicepremierminister.

Ved Stalins død i 1953 stod Malenkov stærkt i magtkampen som efterfølger, men blev udmanøvreret af Krushchev, og i 1955 tvunget til at fratræde sin post som premierminister. I 1957 deltog Malenkov i et mislykket forsøg på at organisere en opposition mod Krushchev, og blev som følge heraf smidt ud af Centralkomiteen og senere Kommunistpartiet. Var de sidste knap 30 år af sit liv leder af et vandkraftværk i Kazakstan.

M.S.

Beslægtede opslag

Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 24.481