Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler |
Sygenærvær
Mens sygefravær er fraværet fra arbejdspladsen pga. sygdom, er sygenærvær nærvær på arbejdspladsen trods sygdom. Dette burde ikke være nødvendigt, da lovgivningen sikrer lønmodtagere ret til løn under sygdom. Alligevel er fænomenet blevet stadig mere udbredt under kriseudviklingen siden 1970'erne og knyttes sammen med arbejdernes angst for at miste deres job og blive erstattet med en andre fra reservearmeen.
Der findes ikke statistik for det præcise omfang af sygenærværet, men det kommer til udtryk ved, at arbejdere med lettere sygdomme som f.eks. forkølelse, halsbetændelse, influenza eller mindre smerter alligevel møder på arbejde. Det samme gælder arbejdere med mindre skader pga. arbejdet. I begge tilfælde er det omstændigheder, der under normale forhold på arbejdsmarkedet ville medføre, at arbejderne var sygefraværende. Nu fortsætter de i stedet - ofte holdt oppe af et større eller mindre forbrug af bl.a. smertestillende medicin.
Det burde ikke være nødvendigt at forsvare retten til at være fraværende fra arbejdspladsen under sygdom, men krisen har atter gjort det nødvendigt at forsvare dette krav. Et vigtigt skridt er at kollektivisere problemet, gøre det synligt, diskutere det og kollektivt forsvare de syges ret til fravær samt bekæmpe forsøg fra arbejdsgivere på at fyre for hyppigt syge. Danmark er i dag et af de lande i Europa, hvor det er lettest at fyre ansatte.
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 23.001