Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Forhalingstaktik

Forhalings- eller filibustertaktik er et upopulært, men lovligt mødekneb for at forhale en debat. Formålet kan være at hindre en beslutning, eller at fortsætte til så mange er gået, at den eller de der gennemfører filibuster får deres holdning igennem ved afstemningen.

Taktikken har ikke - som myten ellers gør det til - fået navn efter den nordamerikanske senator Filibuster i slutningen af det 19. århundrede. Der har aldrig eksisteret nogen senator med det navn, men taktikken havde sin storhedstid i nordamerikansk politik i den periode. Det var ikke ualmindeligt, at beslutninger blev hindret i dagevis, fordi en repræsentant begyndte at læse op af Bibelen fra Første Mosebog af, og fortsatte til han blev overmandet af søvn eller mundlammelse.

Begrebet filibuster stammer fra det hollandske ord vribuiter eller freebooter, som er det samme som det danske fribytter. Det blev anvendt om eventyrere og sørøvere, som førte deres private krige ved siden af de officielle. Den forretning var omfattende i årene før og under den spansk-nordamerikanske krig om Cuba. Derfra blev begrebet overført til de indædte krige i det nordamerikanske senat.

A.Ho.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 23.136