Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Rasmussen, Halfdan

Halfdan Rasmussen
Halfdan Rasmussen
(Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, ABA)

Halfdan Rasmussen (1915-2002). Dansk forfatter. Født 29/1 1915 i København som søn af chauffør Halfdan Wedel Rasmussen og hustru Hilda Augusta Johansdotter. Udgået fra Kommuneskole i København, Roskilde Arbejderhøjskole og Den internationale højskole i Helsingør.

Rasmussen var som ung medlem af DSU, Antifascistisk Kampforbund og den anarkosyndikalistiske bevægelse. Var løs medarbejder ved det syndikalistiske ugeblad, Arbejdet og havde jævnligt bidrag i tidsskriftet Sex og Samfund. Han var ikke medlem af noget politisk parti, men medlem af Folkebevægelsen mod EF-Unionen, Amnesty International mv.

Rasmussen tegnede sig for et omfattende forfatterskab. Det gjaldt dels en lang række digtsamlinger i perioden 1941-66. Mest kendt var han dog for sit børnebogsforfatterskab, der strakte sig over perioden 1943-90. Han modtog en lang række kulturpriser, deriblandt P.H. prisen i 1973 og LO's Kulturpris i 83.

Rasmussens poesi blev ofte blevet sat på sange. Både til børn og voksne:

En håndgranat går an
i næven på en mand,
der ofrer sig for konge, Gud og fædreland.
Men hvis en rød krabat,
han benytter en tomat
mod ordensmagten, så er det vold og attentat.
Ja, hvis en rød krabat
benytter en tomat
mod ordensmagten, er det vold og attentat.

Halfdan Rasmussen

(Melodi: Dengang jeg drog afsted)

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 7/5 2007

Læst af: 99.411