Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Komiteen for Revolutionen i Oman og den Arabiske Golf (KROAG)

Komiteen for Revolutionen i Oman og den Arabiske Golf (KROAG), dansk solidaritetsgruppe (1972-86).

KROAG blev dannet i 1972 som en generelt antiimperialistisk, antinationalchauvenistisk organisation med den konkrete opgave, at støtte befrielsesbevægelsen i Oman, PFLO. I årene 1975-76 koordinerede KROAG opbygningen af PFLO's hospital i Folkerepublikken Yemen, som blev financieret af antiimperialistiske grupper i en række europæiske lande, specielt dog skandinaviske Emmausorganisationer. I forlængelse af hospitalsprojektet koordinerede KROAG fra slutningen af 70'erne størstedelen af det materielle støttearbejde til PFLO, specielt inden for sundhedssektoren.

Svækkelsen af solidaritetsarbejdet med PFLO i Vesteuropa i slutningen af 70'erne, tvang organisationen til at give informationsarbejdet en højere prioritet. KROAG nedlagde sig selv i 1986 og gik sammen med en række andre grupper sammen om oprettelsen af Cafe Liberation på Islands Brygge.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 23.178