Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Klitoris

Klitoris er kvindekroppens mest erogene zone, dvs. den del af kroppen som er mest følsom for seksuel stimulering. Den er formet som en lille tap, delvis dækket af en slimhindefold og ligger, hvor de små (indre) kønslæber mødes foran.

Klitoris hænger sammen med andet erektilt væv, dvs. væv som bliver fyldt med blod og vokser i størrelse og fasthed ved seksuel ophidselse. Dette væv ligger indenfor huden i den yderste del af skeden, rundt om skedeåbningen og mellem kønslæberne. Med et spejl kan man gøre sig bekendt med, hvordan de ydre kønsorganer ser ud, og hvordan de forandrer sig i takt med seksuel lystfølelse. Det er altså ikke kun mænd som får «ståpik»; kvinders kønsorganer bliver også synlig forstørret og mørkere i farven, og kvinder kan samtidig føle et vist fysisk ubehag efter langvarig ophidselse uden udløsning. Erektionen forsvinder altid af sig selv efter nogle timer, hvad enten man har fået orgasme eller ej, men den varer længere hos kvinder end hos mænd.

«Eksperter» - overvejende mandlige læger og psykologer - har med udgangspunkt i Freuds teorier om kvindelig seksualitet diskuteret, om kvinder har to typer orgasme, en klitoral og en vaginal (fra skeden), og hvilken af disse, som eventuelt er den «rigtigste» og den mest «kvindelige». Efterhånden som kendskabet til kvindens seksualitet er blevet større, dvs. at den kvindelige anatomi er blevet klarlagt og at kvinden selv har opdaget, at hun kan blive bedre kendt med sin krop og de oplevelser den kan give, er der ikke længere nogen grund til at fortsætte denne ordstrid. Kvindelige kønsorganer er en enhed: klitoris og skeden er nøje bundet sammen både i udformning og virkemåde, og den kvindelige orgasme er et resultat af, at større eller mindre dele af dette system bliver stimuleret. Hvis orgasmen føles lidt forskellig kan dette afhænge af, hvordan man bliver stimuleret. De fleste kvinder har alligevel lettere ved at få orgasme ved klitoris-stimulering og stimulering af skeden, end ved det gammeldags samleje efter «ind-og-ud-metoden» uden nogen anden form for kærtegn.

Mandekulturens manglende forståelse af og respekt for kvindens krop og følelsesliv er et ældgammelt tema. Der er blevet og bliver fremdeles drevet rituel klitorisfjernelse på unge piger - bl.a. i Afrika. Enkelte nordamerikanske gynækologer udfører i dag operationer for at mindske afstanden mellem klitoris og skedeindgangen i den tro, at kvinderne så lettere vil kunne opnå orgasme. En kvinde formet i mandens billede er stadig blevet lanceret som «løsning» på kampen mellem kønnene. Vor generation af unge kvinder begynder at få kendskab og magt nok til, at de kan «tage deres kroppe tilbage», dvs. bruge dem sådan som de føler er godt og rigtigt.

R.Ho.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 96.954