Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Kampagnen Norge ud af NATO

Kampagnen «Norge ut av NATO» blev stiftet i januar 1968. De første forberedelser var startet i foråret 1967 med udspring i den del af atomprotestkampagnen som tog standpunkt mod NATO. Drivkraften bag starten af Kampagnen «Norge ut av NATO» var først og fremmest den formelle mulighed Norge fra 1969 havde for at melde sig ud af NATO med et års varsel.

Kampagnen startede i en tid, hvor NATO-modstanden var på fremmarch. Den nye situation var, at AUF og Norges Unge Venstre gik mod NATO, og enkeltpersoner fra disse to organisationerne var knyttet til kampagnen. Men den skulle blive mere præget af og reflekterede striden indenfor SF, som i februar 1969 førte til at SUF(m-l) brød ud af partiet. SUF(m-l)'s arbejdsstil  (forløberen for AKP(m-l)), vanskeliggjorde samarbejdet i kampagnen. Efter en kraftig mobilisering til årsmødet i Oslo-Akershusudvalget i september 1969 fik SUF(m-l) valgt et flertal af sine folk ind og fik vedtaget resolutioner, som gav klart udtryk for ml-bevægelsens politiske linie. Den tværpolitiske linie var dermed brudt. Flertallet i den såkaldte Hovedkomité nedlagde efter et stykke tid sine hverv. Før Kampagnen «Norge ut av NATO» blev helt opløst, tilbragte den en tid en temmelig anonym tilværelse indenfor ml-bevægelsen.

T. Bi.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 21.944