Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
   .  Afrika
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Solidaritet
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 27.865
: :
Tøj Til Afrika (TTA)
Left
Rocks
2024-05-22 05:30

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Tøj til Afrika ledtes politisk af Kommunistisk Arbejdsgruppe (KA), og blev oprettet i 1972 med det formål at støtte de befrielsesbevægelser, som kæmpede mod imperialismen forskellige steder i verden, hovedsageligt i Afrika.

Gruppen bag TTA var fast besluttet på, at dens støtte skulle være helt konkret og af materiel art. En støtte der ville have direkte betydning i kampen og som ville kunne forbedre befrielsesbevægelsernes muligheder for at vinde over imperialismen. Af flere grunde valgte TTA at støtte befrielsesbevægelserne med tøj. Dels kom der opfordringer fra Afrika til at sende tøj og dels havde gruppen erfaringer fra andre grupper om, at tøjet virkelig kom frem og blev modtaget af de rette mennesker på bestemmelsesstedet.

TTA bestod af en række afdelinger, som hver især forestod informations- og indsamlingsarbejdet i det lokale område. Afdelingerne fungerede i stor udstrækning som selvstændige enheder, men var knyttet sammen i forhold, der vedrørte alle afdelingernes arbejde, såsom beslutninger om hvem man skulle støtte og hvordan og hvornår forsendelserne skulle afsted.

A.J.